Ева Майдел

Ева Майдел (родена Паунова) е член на Европейския парламент.  Тя е председател на най-голямата организация на асоциации и граждански движения в Европа -  Европейско международно движение, посланик на инициативата за дигитални умения E-skills for jobs на Европейската комисия и инициатор и съосновател на Сдружението „Образование България 2030“. 

Приоритетите на Майдел са фокусирани върху повишаването на уменията, използването на иновации и технологиите, подкрепа за предприемачеството и инвестициите в Европа. В Европейския парламент тя е член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите, както и на ключовата Комисия по икономически и парични въпроси. Към момента Ева Майдел работи по редица законодателни досиета, част от Стратегията на Единен цифров пазар – Регламентът за онлайн поверителност, Директивата за договорите, засягащи цифровото съдържание и услуги, Регламентът за преносимостта, Дигитализацията на европейската промишленост и Инициативата за европейското облачно пространство. Също така тя бе докладчик за групата на Европейската народна партия  по становищата по прилагането на Европейския фонд за стратегически инвестиции, Програмата за нови умения на Европа и Влиянието на технологиите и иновациите във финансовия сектор (FinTech). 

Работата на Ева е призната от „Файненшъл Таймс“, което я поставя в „New Europe 100“ – класацията на най-въздействащите хора от Централна и Източна Европа, които променят света и чрез своите идеи и новативни решения. Част е от селекцията „30 под 30“ за Европа на списание „Форбс“, отличаваща носителите на промяната в 20 различни сектора. Изданието „Политико“ я посочва като една от „най-впечатляващите 28 души  от 28 държави, които променят, трансформират и движат Европа“. Двукратен носител на приза „Евродепутат на годината“.